Το μαχαίρι Φιλεταρίσματος της εταιρείας Kai με μήκος λεπίδας 23cm, διαθέτει λεπτή και εύκαμπτη λάμα, μια λάμα που κινείται με άνεση κατά μήκος της ραχοκοκαλιάς σε μαλακό κρέας ή ψάρι, ώστε να διαχωρίσει εύκολα και γρήγορα το ψαχνό από την σάρκα και τα κόκαλα. Το φιλετάρισμα ευαίσθητων κομματιών ψαριού και η προετοιμασία του καρπάτσιο γίνεται ευκολότερη με ένα τέτοιο μαχαίρι. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, ένα δημοφιλές υλικό για μαχαίρια, είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν διαβρώνεται. Αποτελεί ένα συνδυασμό από άνθρακα και σίδηρο ως βάση και προστίθεται χρώμιο για να απωθεί τους λεκέδες και να δώσει στη λεπίδα ένα γυαλιστερό φινίρισμα.